Sneeuw, zon, en studeren - Reisverslag uit Fort Collins, Verenigde Staten van Chantal Zeeland - WaarBenJij.nu Sneeuw, zon, en studeren - Reisverslag uit Fort Collins, Verenigde Staten van Chantal Zeeland - WaarBenJij.nu

Sneeuw, zon, en studeren

Blijf op de hoogte en volg Chantal

27 Februari 2014 | Verenigde Staten, Fort Collins

Een goede avond allemaal!

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een blogje heb geschreven, een maand al! Het leven hier gaat gewoon zo z'n gangetje dat ik me soms er even aan moet herinneren dat de mensen in NL ook wel eens wat van me willen horen. Het is ook weer gek om in het Nederlands te praten en te schrijven- ik doe dat eigenlijk maar heel erg weinig vergeleken met Engels. Het is heel makkelijk om er weer aan gewend te raken. Maarja deze blog is toch echt voor het thuisfront en niet voor de mensen hier!

De afgelopen weken bestonden vooral uit het wennen aan de lessen, huiswerken, en toeleven naar de weekenden. Ik heb al snel gemerkt dat de werklading een stuk zwaarder is dan vorig semester. Niet alleen heb ik nu 5 vakken in plaats van 4- het zijn ook nog eens allemaal vakken waar behoorlijk wat extra dingen komen kijken dan alleen toetsen en een essay zo nu en dan en ik spendeer best wel wat tijd buiten de lessen eraan. Ik leef nu dus ook echt naar het weekend toe en bekijk het leven week voor week, terwijl ik dat vorig semester meer in periodes deed. Maar ach, ik doe nu ook veel meer in de weekenden dan dat ik eerst deed. Een paar weken terug was dus de superbowl, wat een hele ervaring was. Ik ging met een vriendinnetje naar een feestje toe bij iemand thuis, want het is blijkbaar een reden voor Amerikanen om te drinken wie er ook speelt of wint. Ze hadden oranje en blauwe koekjes, oranje bier (!) en super veel eten en hapjes en dat soort dingen. Elke feestdag is een eetdag lijkt het wel! Helaas hebben de Bronco's heel slecht gespeeld en dik verloren... Heel jammer. Maar het was toch een erg leuk feestje.

Ook ben ik vorig weekend wezen snowshoe'en hoog in de bergen, in Rocky Mountain National Park. Voor degenen die niet meteen weten wat dat is- stel je voor dat je met grote tennisrackets onder je schoenen door de sneeuw loopt. En er lag ook echt, maar dan ook echt, heel erg veel sneeuw. Het kwam tot ongeveer halverwege mn dij. Het was wel een super ervaring, Colorado is zo'n mooie staat en ik ben zo blij dat ik dit soort dingen kan doen en kan meemaken, dat vergeet ik van mn leven niet meer. Ik ben toch ook wel opgelucht dat er hier in Fort Collins niet zóveel sneeuw valt als daar boven in de bergen. Het is de afgelopen weken heel erg heen en weer aan het schommelen geweest: de ene week was het -10 met een dik pak sneeuw en ijs overal, en deze week was het weer 15 graden met zon. Maar gisteravond is er ineens een dikke laag sneeuw naar beneden gekomen? Als ik het aan mensen vraag die hier wonen halen ze hun schouders op en zeggen ze: 'That's Colorado for you. 4 seasons in a day.'

Ik dacht dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden als ik eens doorloop wat ik nou doe op zo'n doordeweekse, normale dag. Of misschien vinden jullie dat helemaal niet interessant, maar ik ga het toch vertellen zodat ik het later terug kan lezen als ik aan het studeren ben in NL! Ha. De wekker gaat elke dag zo rond 8 uur, waarna ik opsta en afhankelijk van of het maandag/woensdag/vrijdag of dinsdag/donderdag is, mezelf naar het zwembad sleep en 50 baantjes zwem. (de afgelopen maand geen één keer gemist!! Goed he) Als ik terug kom kleed ik me om en ga ik naar mn eerste les, waarna ik een ontbijtje haal bij een van de dining halls. Meestal heb ik net genoeg tijd en loop ik naar mn volgende les, die een stuk verder weg is. Ik denk dat ik in totaal op zo'n dag wel 45 minuten aan het lopen ben! Nouja afhankelijk van of ik veel huiswerk heb ga ik naar de bieb en spendeer ik wat uurtjes met het doorwerken van mijn opdrachten en het kijken naar mensen die voorbij lopen. Amerikanen fascineren me nog steeds, sommigen lopen in tshirtjes en korte broeken met sneeuw, of er loopt er een op blote voeten, of weer een meisje in een legging die denkt dat ze een broek aan heeft. Ik heb zo vaak gehoord dat ik me als Europeaan zoveel beter kleed wat ik natuurlijk leuk vind om te horen. Degenen thuis die me kennen weten wel dat het me niet zoveel kan schelen wat ik aandoe als ik er maar een beetje presentabel uitzie op een dag. En ja presentabel voor mij was normaal op de middelbare en is hier blijkbaar opgetut en modebewust. Maar goed, als ik klaar ben in de bieb ga ik terug naar mn kamer en door naar avondeten. 's Avonds chillen we meestal met wat mensen in de gemeenschappelijke ruimte wat altijd heel gezellig is. En ja, dan is de dag wel zo'n beetje voorbij.

Dit weekend ga ik naar het Denver Art Museum! Eerst vrijdag nog mijn wekelijkse sushi tripje met vriendinnetjes. Zondag wordt een studie dag aangezien volgende week weer behoorlijk druk is. Dinsdag misschien spijbelen om te gaan skiën? Sorry papa en mama maar soms gaan de leuke dingen voor!!

Ik hoop dat het allemaal goed gaat in NL en dat de winter niet te deprimerend is, ik zal kijken of ik wat sneeuw jullie kant op kan sturen!

• 28 Februari 2014 - 11:06

Ome Willem:

Als ik dit zo lees, zou ik niet meer terug gaan als ik jou was.

Veel plezier nog en ik ben trots op mijn kleine grote nicht.

Ome Willem (en tante Patries en neefje Maarten en neefje Jelle en nichtje Nienke en nichtje Noortje en Divi)

• 28 Februari 2014 - 13:54

Oma:

Hallo mijn lieve kleindochter, leuk je nieuwe blog. Op papa,s telefoontje had ik gisterenavond je leuke sneeuw foto,s gezien . Volgens mij loopt dat wel raar in het begin, op zo,n tennisracket, maar goed anders verdwijn je dat kan ook niet. Prima dat je elke dag zwemt, je hebt veel zelf discipline vind ik. Ik ga ook weer elke dag wandelen, s,morgens een half uur,bevalt goed. Beetje structuur in mijn leven kan ook geen kwaad. Gisteren weer met mijn zonen uit eten geweest, heel lekker. Dit keer bij een Belgisch restaurantje ,was ooit een gevangenis. In Culemborg. Net mijn glas in lood ruitje opgehaald ,nu weerwachten tot iemand het in de deur kan zetten . Maar als je terug komt zit het er vast in. De zon schijnt een heel klein beetje, maar verder is het niet koud hier, geen echte winter. Lieve schat pas goed op jezelf . Dikke kus oma.

• 01 Maart 2014 - 14:17

Papa:

Hoi meiske!
    Oranje bier... Misschien iets voor de wk deze zomer?
    De sneeuw mag je hier wel overslaan, we zijn al toe aan het voorjaar!
    Bedankt voor de mooie blog weer.
    Papa

Ps: jij spijbelen? Je weet echt niet hoe dat moet...

• 03 Maart 2014 - 20:44

Mama:

Lieve Chantal,

Wat een leuke dingen om te doen allemaal. Volgens mij hoef je je niet te vervelen. Het klimaat valt reuze mee als ik de temperatuur zo in de gaten hou. Af en toe 15 graden en soms -20 graden. Ontzettend veel verschillen in temperatuur in de winter. De mensen die uit Colorado komen kleden zich er ook naar. 4 seasons in a day! Het lijkt wel op de slogan van de mensen uit Chicago als je het over het weer had. Hun antwoord op het weer was vaak van " Wait 10 minutes it will change".
    Het is inderdaad fascinerend om te zien dat Amerikanen zich niet kleden naar de temperatuur buiten maar meer naar de temperatuur die binnen heerst.
    Was Denver art museum een interessant museum? En ben je daar met de universiteit geweest?
    En ben je vandaag nog wezen skien? Studeer ze van de week en geniet het gezellige campus leven!

Daag

xxxxmama