Halloween & een bezoekje van mama
Blijf op de hoogte en volg Chantal
10 November 2013 | Verenigde Staten, Fort Collins
Niet vorig weekend maar het weekend ervoor heb ik voor het eerst een echte Amerikaanse Halloween meegemaakt. Ik weet dat we dat in Nederland niet echt vieren maar volgens mij weten jullie allemaal wel wat het inhoud. Ik ben niet echt langs de deuren geweest maar ik ben wel met wat vrienden naar een heuze Halloween winkel geweest. Ze hebben daar echt de gekste dingen: van enorme neppe bewegende skeletten tot koppel kostuums van een boterham met pindakaas en jam. Het was een heuze ervaring. We hebben wel een uur daar doorgebracht en alles bekeken. Ik had uiteindelijk geen zin om $50 uit te geven aan een kostuum dus ik heb een cowboy hoed en een sheriff ster gekocht en toen was ik een cowgirl! Gelukkig had ik zelf nog wat dingen in de kast liggen die er goed bij gingen. Die zaterdag erna ben ik voor het eerst naar een Halloween feestje geweest, wat erg leuk was. Heel veel verschillende kostuums, maar ook heel veel dezelfde. Zo heb ik wel een heel aantal katten en konijnen gezien, maar bijvoorbeeld ook veel originele zoals alle figuren van Alice in Wonderland. Ook waren er mensen die helemaal niet verkleed waren.. Maar die vielen er dan ook echt een beetje buiten! Was een leuk feestje, naderhand hebben we natuurlijk weer gebruikt gemaakt van de gratis thuis-breng service.
De rest van de week waren er allemaal verschillende activiteiten op de uni. Zo kon je in de REC center de Thriller dans leren, in onze common room cupcakes versieren, en de kelder hadden ze omgetoverd tot een insane asylum dus daar ben ik maar niet heen gegaan. Ook waren er de hele week enge films op tv en hadden ze een special in de dininghalls. Ze gaan er helemaal voor hier als het om feestdagen gaat. Ik heb daarom ook al zo'n zin in Thanksgiving! Over precies 2 weken zit ik nu in het mooie Scottsdale, Arizona (waar het nu 30 graden is overigens) en ga ik de week doorbrengen met onze vrienden Mike, Synette, Mitch, JT en hun familie. Ik ben 2 jaar terug ook naar hun toegeweest om mijn workexperience te doen. Ze hebben een vakantiehuis in Arizona, maar wonen eigenlijk in Seattle. Het wordt heel erg leuk om hen weer te zien.
Vorige week woensdag gebeurde er ook iets heel erg leuks: mijn moeder kwam langs!! Het was zo gek om haar te zien in een omgeving die eigenlijk helemaal los staat van thuis. Toen ze woensdag ochtend aankwam op CSU zijn we meteen gaan shoppen. Lekker naar de outlet malls en eens flink ingeslagen! We hebben die avond ook samen in een van de dining halls gegeten- Ik heb haar maar meegenomen naar de beste, ze heeft nu dus een hele hoge indruk van het eten hier. (haha) Ik heb overigens alle nachten bij haar in het hotel geslapen, ik was eigenlijk ondertussen al vergeten dat bedden ook comfortabel kunnen zijn maar ik heb het meegemaakt. De donderdag heb ik haar een groot deel van de campus laten zien en zijn we 's middags Old Town ingeweest en daar de winkeltjes bekeken. het was die dag overigens ook Halloween! Maar daar hebben we weinig van gemerkt. 's Avonds zijn we uiteten geweest met Menno, Isabella en Khay. Op vrijdag had ik een examen... Een geschiedenis examen. Maar die is gelukkig wel goed gegaan. Direct daarna zijn we vertrokken naar Estes Park! We hebben er wel zo'n 3 uur over gedaan om er eenmaal te komen, maar onderweg zijn we nog gestopt in een leuk stadje genaamt Nederland! Jazeker, ik heb lekker geluncht in Nederland op vrijdag middag. We zijn niet echt echte Nederlanders tegengekomen, maar veel mensen vonden het toch wel interessant om te horen dat we ook daadwerkelijk uit Nederland kwamen.
Het was een prachtige rit om in Estes Park te komen. Door de regen in September lag de directe weg eruit (we hoorden later dat 85% van de weg gewoon weg is gevaagd!) en we moesten dus door de bergen, wat we allebei niet erg vonden. Toen we aankwamen in Estes Park zagen we ons hotel al snel: het Stanley Hotel. Voor degenen van jullie die dat hotel niet kennen: ga the Shining kijken. Hier is een linkje van een foto van het hotel: http://www.spirits-speak.com/investigation_stanleyhotel_photo1_large.gif . Heel veel mensen hadden al tegen me gezegd dat het spookt in het hotel... Ik heb dan ook slecht geslapen daar. Mama en ik hadden wel een SUPER upgrade gekregen omdat een hele grote groep zo'n beetje het hele hotel had geboekt. We hadden een klein huisje zelfs. Het was echt een hele gave ervaring en het was een supermooie omgeving met de bergen overal om ons heen. We hebben chique gedineerd in het hotel en 's ochtends ook daar ontbeten. Terwijl we de spullen aan het inpakken waren in de auto heb ik erg slim de sleutel in de achterbak laten liggen en daarna de achterbak dicht gedaan! Ik was erg trots op mezelf. Maar een uurtje later was er al iemand die de auto open had gekregen en waren we weer op pad. We zijn toen naar Denver gereden en hebben nog meer gewinkeld. Later op de dag zijn we ook nog naar Loveland geweest voor meer winkels! Die avond zijn we lekker nog samen uit eten geweest want de volgende dag ging ze alweer weg. Al in al hebben we een super tijd gehad, het was erg fijn om je weer te zien mama! Naderhand voelde ik me alleen best wel naar, ik had zin om naar huis te gaan. Maar dat ging gelukkig ook wel weer voorbij.
Nou, over zo'n 2 weken heb ik dus een weekje vakantie. Daarna heb ik nog 2 weken les en 1 week finals. En daarna is het kerstvakantie!!! Die overigens een maand duurt. Voor diegenen die zich afvragen of ik terug kom: ja. Ik ben zo'n 2,5 week thuis voor Kerst en Oud&Nieuw en daarna ga ik terug om nog een week te skiien met een vriendinnetje. Ik heb er allemaal heel erg zin in! Ik begin toch wel te merken dat ik nu zo'n 3 maanden les krijg, ik heb wel zin in vakantie. Hoewel ik heel erg zin heb om naar huis te gaan, denk ik ook wel dat het moeilijk word om weg te zijn van hier. Het wordt dan allemaal zo onrealistisch.
Ook ben ik me aan het oriënteren op welke vakken ik wil gaan doen het volgende semester en wat ik straks ga studeren in Nederland. Tot nu toe weet ik dat tweede nog niet helemaal hoewel ik wel neig naar Internationale Betrekkingen. Voor dat eerste denk ik wel dat ik het ongeveer weet. Ik ga een psychologie vak doen, een childhood development class, Political science: international problems, en waarschijnlijk American sign language, omdat ik wat geks en cools erbij wil doen! Ik wil er denk ik ook een kunst vak bij doen maar daar ben ik nog niet zeker over.
Zo, nu heb ik jullie wel weer lang genoeg verblijd met een lange, lange blog. Jullie horen wel weer van me na Thanksgiving! Hopelijk gaat het allemaal goed in NL! Voel je niet bezwaard om me een berichtje te sturen als je vragen of opmerkingen hebt, ik hoor het graag. Als je maar aardig bent.
Doei!
10 November 2013 - 09:12
Papa:
Hoi!
Leuk he, Halloween? En dan nog in het Stanley hotel. Dus meer spooky dan dat wordt t niet hoor, geen wonder dat je dan niet slaapt. Ook het (bijna) niet kunnen vertrekken doordat je de sleuteltjes verstopt is natuurlijk geen toeval... Het goede nieuws: we doen allemaal wel eens iets niet al te slims. Het betere nieuws: probleem wordt opgelost en je leert er weer wat van. Er zijn ergere dingen. Wel heel leuk dat mama wat heeft kunnen meemaken daar van je studieomgeving en niet gek dat je het moeilijk vindt als ze vertrekt. Maar een ding: het is beestenweer hier, koud en regenachtig, dus een zonnetje en een mooi uitzicht heeft ook wel wat hoor. Wel goed dat er een break aankomt, we zijn benieuwd naar Scottsdale! Suc6 met de studie! -
10 November 2013 - 11:51
Ome Willem:
Hallo Chantal,
Carnaval in de US is net wat anders dan hier....en dan hebben ze ook nog Mardi Gras. They now how to party! Leuk dat je moeder is geweest. In het kader van Halloween had ze ook Dexter wel mee kunnen nemen...die zal wel heel blij zijn als je voor de kerst even thuis bent.
Sleutels in de kofferbak....klassiekertje. Je vraagt je dan wel weer af hoe zeker het is dat je auto er de volgende keer staat als mensen die zo snell zonder sleutel open hebben. Wel handig overigens dat die mensen er zijn.
Heel veel plezier en succes met de studie en volgens mij heb je op deze manier een heel leuk studiepakket...en dan maar hopen dat de doven in Nederland Amercia sign language kunnen lezen :-).
Tot later.
Ome Willem (en tante Patricia, neefjes Maarten en Jelle, nichtjes Nienke en Noortje, hond Divi en hamster Snoesje) -
10 November 2013 - 22:06
Jolanda Van Zeeland:
Lieve Chantal,
Ik vond het weer een hele happening om in America te zijn! Het was geweldig om te zien dat je het goed naar je zin hebt in Fort Collins. Ik was ook vergeten hoe groot America eigenlijk is. Voordat je er bent moet je heel wat miles afleggen!
Je woont heel leuk. Het gebouw ziet er vrij nieuw uit. Het lijkt wel een klein flatgebouw..
De CSU is ook heel groot. Ik had pas na een aantal dagen door hoe de gebouwen van het universiteitscomplex t.o.v. elkaar stonden.
Het was ook geinig dat ik er met Halloween was. Al die verklede studenten. De een als gorilla de ander als banaan verkleed etc...
En het eten was gezonder dan ik dacht. Je kon gewoon een stukje vlees met aardappelen en groenten krijgen! Dat had ik niet verwacht. Ik dacht alleen maar patat en hamburgers!
Op de universiteit kun je de hele dag eten. Wat een service! Ik was wel heel erg onder de indruk van de service en de kwaliteit die je krijgt op de universiteit.
En al die aardige mensen, ik zal ze niet gauw vergeten. Ik was ook wel verrast dat vele studenten ook met een moeder wilde praten! In Nederland schamen ze daar zich een beetje voor. Wel heel leuk.
Ook is het weer anders om als Mrs. van Zeeland te worden aangesproken.
En we hebben gewinkeld tot we er bij neervielen! (shop till we drop). Het was heerlijk om goedkoop te kunnen winkelen. Een Levi's spijkerbroek kost maar 40 US dollar, dat is ongeveer 30 euro. Ja daar kan je hem niet voor krijgen in Nederland.
En het was heerlijk om een kleine roadtrip in Colorado te maken. We gingen via het plaatsje Nederland naar Estes Park wat heel erg mooi is. Je rijdt door de Rocky Mountains en we zagen al sneeuw liggen.
We zagen in de verte het Stanley hotel liggen waar we zouden logeren. Daar verheugden we ons heel erg op. Het hotel is heel oud, (voor americaanse begrippen).
We hebben even door de gangen van de hotelkamers gelopen en het zag er wat kleiner uit dan de film, maar toch deed het spooky aan.
Dat gedoe met de sleutel in de kofferbak liep met een sisser af! Het Mickey Rourke achtige type(niet de jonge maar de oude) die binnen een half uur een nep sleutel kon maken was al heel apart om mee te maken.
Nou Chantal ik heb er van genoten om bij jou geweest te zijn in Colorado. Fijn om jouw weer te zien, het prachtige zonnige weer en de schitterende bergen die altijd aanwezig zijn.
Heel veel plezier in Arizona en tot ziens in de kerstvakantie.
xxxmama
11 November 2013 - 12:48
Evelien:
Haha gekke chanter ♡
Als ik zo je blogjes lees mis ik je wel erg hoor! Vooral je droge humor, heb weer een paar keertje gegniffeld toen ik het las. En leuk dat je ook een psychologie vak wil doen! Kunnen we kennis delen enzo haha. Ben erg benieuwd naar je volgende blog en we gaan natuurlijk ook weer snel skypen!!
Dikke knuffel! -
11 November 2013 - 23:07
Oma:
Hallo lieve kleindochter, leuk je nieuwe bloch. Gezellig he dat mama er was. Volgens mij wordt het ook leuk als je thank,s giving gaat vieren bij Mike. Doe ze maar de hartelijke groeten van mij. Heerlijk als je met de kerst en oud en nieuw hier bent, daar verheug ik me op. Prachtig is het kleuren van de bossen he, en de sneeuw in de verte zal ook een mooi gezicht zijn. Hier wordt het ook al kouder en we hebben veel regen gehad. Heb je leuke kleren gekocht? Heerlijk he zo,n moeder met een creditcard. Ook prettig om bepaalde vakken af te sluiten voor de kerstvakantie denk ik en weer met frisse moed aan het volgende semester te beginnen. Nu lieve schat sterkte met tentamens en veel plezier in je vakantie week dikke kus van oma. -
25 November 2013 - 02:01
Kelly Bodeker:
Hoi chantal
Wat leuk dat je het zo ontzettend naar je zin hebt
ben wel jalours op die maand kerst vakantie dat zouden ze hier
Ook moeten instellen. Ik hoop dat je laatste toetsen goed afrond
Veel plezier met skieen en je weekje naar de zon.
groetjes van ons allemaal -
22 Juni 2018 - 09:06
Dongdong8:
asdasdasd -
28 Maart 2019 - 05:14
Juju:
It’s not my first time to pay a quick visit this web site,
i am browsing this web page dailly and obtain nice
data from here every day.